Kripto ve Yapay Zeka: İki sektör 2024’te nasıl ortaya çıkacak?

  • 16 Nisan 2024
  • 50 kez görüntülendi.
Kripto ve Yapay Zeka: İki sektör 2024’te nasıl ortaya çıkacak?

Çalkantılı bir 2023 ve çok daha umut verici bir 2023’ün ardından, önümüzdeki 2024 yılın yapay zeka ve kripto para birimini neler beklediğini keşfedelim.

Yapay zeka ( AI ) ve kripto para birimi, zamanımızın en yıkıcı teknolojilerinden ikisini temsil ediyor. Biri, bireylerin finansal kurumlara ihtiyaç duydukları şeyleri kendi başlarına yapmalarına izin verir; diğeri makinelerin insanlara ihtiyaç duydukları şeyleri yapmasına izin veriyor. Yapay zeka dünya çapındaki endüstrileri etkilemeye devam ederken, aynı zamanda yapay zeka teknolojilerini entegre eden yeni bir madeni para kategorisi doğurarak kriptoya da giriş yapıyor.

Yapay zeka ile ilgili kripto, yapay zekanın yeteneklerini dijital para birimlerine ve blockchain ağlarına getirmeyi amaçlıyor. Peki yapay zeka kripto para birimleri tam olarak nedir ve nasıl çalışırlar?

Yapay Zekalı kripto paralar, operasyonlar için yapay zekayı kullanıyor ve gelişmiş risk yönetimi, duygusuz karar verme ve kesintisiz ticaret vaat ediyor. Ancak kripto paraların geri kalanı gibi genellikle güvenlik açıklarına, teknik aksaklıklara ve fiyat dalgalanmalarına karşı hassastırlar.

Yapay zeka paraları, yapay zeka araştırmacıları için bir platform oluşturmaktan, kripto ticareti yapmak ve piyasa tahminleri yapmak için yapay zekayı kullanmaya kadar, operasyonları için yapay zeka teknolojisinden yararlanan tokenlardır.

Bu makale, yapay zeka kripto paralarına, nasıl çalıştıklarına, en iyi beş yapay zeka kripto projesine ve bu varlıklarla ilişkili fayda ve risklere genel bir bakış sunmaktadır.

Yapay zeka nedir?

Yapay zeka, normalde insan zekası gerektiren görevleri yerine getirebilen bilgisayar sistemlerini ve makineleri ifade eder. Buna görsel algı, konuşma tanıma, karar verme, dil çevirisi ve daha fazlası dahildir. Yapay zeka, insan zihnine benzer şekilde çalışabilen, tepki verebilen ve öğrenebilen akıllı makineler yaratmayı amaçlıyor.

Ancak yapay zekanın finansal piyasalar gibi son derece karmaşık sistemleri doğru bir şekilde modelleme konusunda hâlâ sınırlamaları var. Yapay zeka kripto sistemlerinde önyargılar, hatalar ve öngörülemeyen boşluklar riski hâlâ mevcut. Teknoloji ilerlemeye devam ettikçe, kripto alanında yapay zekanın tam potansiyelini gerçekleştirmek için muhtemelen daha fazla yenilik ve gözetim gerekli olacaktır.

Yapay zeka kriptosu nedir?

Yapay zeka kriptosu, operasyonları için yapay zeka teknolojilerini kullanan kripto para birimlerini ve tokenleri ifade eder. Entegrasyon, projenin hedeflerine bağlı olarak çeşitli şekillerde gerçekleşir.

Bazı AI kripto paraları, AI bilgi işlem platformlarını ve makine öğrenimi modellerini güçlendirmeye odaklanırken, diğerleri merkezi olmayan AI pazarlarının etkinleştirilmesini vurguluyor. Ancak en yaygın uygulama, yapay zekanın kripto para birimi dalgalanmalarını tahmin etmek için kullanıldığı otomatik kripto ticaret stratejileri için yapay zeka/makine öğreniminden yararlanmaktır.

Örneğin, bir AI kripto fonu, sahiplerinin otomatik kantitatif ticaret algoritmalarının performansından elde edilen karları paylaşmalarına olanak tanıyan bir token oluşturabilir. Tokenomik, fon getirilerinin bir yüzdesini akıllı sözleşmeler aracılığıyla token sahiplerine dağıtacak.

Başka bir örnekte, makine öğrenimi modelleri için merkezi olmayan bir süper bilgi işlem ağı oluşturan bir yapay zeka kripto projesi, bilgi işlem kaynaklarına katkıda bulunan katılımcıları yerel tokenlarla ödüllendirebilir. Kullanıcılar, modellerini çalıştırmak için ağın işlem gücüne erişmek için aynı jetonları ödeyecek.

Token, ağ katılımcıları arasında değer alışverişini sağlamak için ekosisteme entegre olur. Bu örnekler, değer elde etme ve tahakkuk etme mekanizmalarının teklife bağlı olarak AI kripto paralar arasında farklılık gösterdiğini vurgulamaktadır. Ancak yapay zeka yetenekleri ortak noktayı sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ