İngiltere üçüncü çeyreğe kadar yeni kripto ve stabilcoin mevzuatını uygulayacak

  • 16 Nisan 2024
  • 63 kez görüntülendi.
İngiltere üçüncü çeyreğe kadar yeni kripto ve stabilcoin mevzuatını uygulayacak

İngiliz hükümeti, stabilcoinler ve staking, takas ve saklama gibi diğer kripto hizmetleri için yıl ortasına kadar yeni düzenlemeler getirmeyi planlıyor.

Ekonomi Bakanı Bim Afolami bunu bu hafta Innovate Finance Küresel Zirvesi’nde duyurdu . Kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için kaydedilen hızlı ilerlemeyi vurguladı ve hükümetin yeni düzenleme önerilerini sonuçlandıracak mevzuatı hızla geliştirdiğini söyledi . Bu mevzuat uygulamaya konulduktan sonra, borsalar ve saklama hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimi işlemlerini ilk kez düzenleyici gözetim altına alacak.

Geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık, stabilcoinlerin ve daha geniş kripto para birimi faaliyetlerinin ülke içinde düzenlenmiş finansal hizmetler olarak ele alınmasının temelini oluşturan önemli bir finansal piyasalar yasa tasarısını yürürlüğe koydu.

Geçen yılın başlarında, Mali Davranış Otoritesi (FCA) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE), stablecoin’lere yönelik düzenleyici yaklaşımı şekillendirmek için uzmanlıklarıyla katkıda bulundu . BoE, sistemik riskler oluşturan stabilcoin varlıklarını denetleyecek, FCA ise daha geniş kripto para piyasasını düzenleyecek.

Bu gelişmelere ek olarak Afolami, Şubat ayında özellikle stabilcoinleri hedef alan ek mevzuatın yolda olduğunu ve önümüzdeki altı ay içinde sonuçlanmasının beklendiğini açıklamıştı. Birleşik Krallık, yeni düzenleyici ve yasal hamlelerle kripto paranın benimsenmesini yavaş yavaş geliştirdi. Geçen hafta, Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE), Bitcoin ve Ethereum borsada işlem gören tahviller (ETN’ler) için listeleme başvurularını kabul etmeye başladı.

ABD’deki Bitcoin ETF’leri gibi ETN’ler de kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına giriş yapmasına olanak tanıyacak ve ticaret 28 Mayıs’ta başlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ