Fiji merkez bankası kripto yatırımlarına karşı uyardı

  • 16 Nisan 2024
  • 47 kez görüntülendi.
Fiji merkez bankası kripto yatırımlarına karşı uyardı

Fiji merkez bankası, yasal ihale yasalarını ve yerel düzenlemeler kapsamındaki olası cezaları gerekçe göstererek bölgede teşvik edilen kripto yatırımlarına karşı bir uyarı yayınladı.

Fiji Merkez Bankası (RBF), kullanıcıları bölgede tanıtılan kriptoyla ilgili kampanyalara yatırım yapmaları konusunda uyaran bir kamu uyarısı yayınladı. 15 Nisan’da yapılan basın açıklamasında merkez bankası, Bitcoin ( BTC ) ve Ethereum’un ( ETH ) dahil olmak üzere “Fiji’de yasal ödeme aracı olarak tanınmadığını” ve yasa uyarınca mal ve hizmet ödemeleri için kullanılamayacağını vurguladı.

Fiji Merkez Bankası Valisi Arif Ali ayrıca bölgede kripto yatırım planlarının artan tanıtımına da değinerek RBF’nin “Fiji’de kripto para birimi yatırımları veya sanal varlık ticareti teklif etme konusunda herhangi bir kişi veya kuruluşa lisans vermediğini veya yetki vermediğini” vurguladı.

“Bu nedenle halka, şu anda Fiji’de tanıtılan kripto para yatırımı veya ticaret planlarına katılmaktan kaçınmaları şiddetle tavsiye ediliyor.” (ARİF ALİ)

Fiji merkez bankası ayrıca bireylerin veya kuruluşların Fiji’de tutulan fonları kullanarak kripto satın alması veya yatırım yapmasının yasa dışı olduğunu yineledi ve bu tür faaliyetlerin “cezalara tabi olabileceğini” vurguladı.

RBF’nin kripto yatırımlarına ilişkin tutumu zaman içinde gelişti. Temmuz 2023’te merkez bankasının Fiji’de dijital para birimi kullanmayı düşündüğünü belirten raporlar ortaya çıktı . Ancak o zamandan bu yana kripto paranın yasallaştırılmasına ilişkin somut bir karar alınmadı.

Ek olarak, Aralık 2023’ün sonlarında crypto.news, Fiji Merkez Bankası ile Kamboçya Ulusal Bankası arasında merkez bankası dijital para birimlerini ( CBDC’ler ) kullanarak sınır ötesi ödeme ağını iyileştirmek için yapılan işbirliğini bildirdi . Ancak şu ana kadar bu konuda önemli bir gelişme olduğuna dair bir işaret de yok.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ