Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Hedefimiz enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36’ya, 2025’de ise tek haneye düşürmek

  • 17 Nisan 2024
  • 213 kez görüntülendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Hedefimiz enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36’ya, 2025’de ise tek haneye düşürmek
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Hedefimiz enflasyonu yıl sonu yüzde 36’ya, 2025’te ise tek haneye enflasyon
Maliye ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda onaylandı. Maliye ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, enflasyonun 2024 yılı sonunda yüzde 36’ya, 2026’da ise tek haneye desteklendiğini söyledi. Mühalefet partileri hükümeti eleştirilirken, DEM partisi ile AKP’li milletvekilleri arasında “FETÖ’lü fotoğraf” tartışması çıktı.
Bakan Şimşek, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, enflasyondaki ivme kaybının belirgin olduğunu ve 2024 hedefleriyle uyumlu bir yola doğru perspektifini söyledi. Şimşek, şöyle konuştu: “Aslında önümüzdeki 12 aya ilişkin enflasyon beklentileri son 2 ayda 5 puan düşerek hedeflerimize yaklaştık. Gelecek aylarda rezerv yaratımının güçlendirilmesiyle KKM’den (Kur Korumalı Mevduat) çıkışı hızlandırmamız bekleniyor.
Şimşek, şunları söyledi: “Son 20 yıllık depremlerin hasarı onarmak için harcamalar bu konuda topladığımız vergilerin 1,6 katıdır. “Türkiye bu yıl deprem hariç bütçe açığı görünümü Maastricht kriterlerini kapsayacak şekilde değişti” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ