Madenci 14 yıl sonra ilk kez yaklaşık 3,3 milyon dolarlık Bitcoin taşıdı

  • 16 Nisan 2024
  • 42 kez görüntülendi.
Madenci 14 yıl sonra ilk kez yaklaşık 3,3 milyon dolarlık Bitcoin taşıdı

Madenci, çıkarılan blok için ödül olarak aldığı Bitcoin’leri ilk kez 23 Nisan 2010’da taşıdı.

Lookonchain verilerine göre, 15 Nisan’da bilinmeyen bir balina, yaklaşık 3,3 milyon dolar değerindeki 50 Bitcoin’i ( BTC ) taşıdı. On yedi BTC, Coinbase’den para çekme işlemleriyle ilgili adrese gitti ve kalan miktar, yeni ayrıntılar kullanılarak cüzdanda kaldı.

Analistler birkaç düzine Bitcoin’in aktarılmasıyla ilgili başka ayrıntı vermedi. Daha önce büyük bir Bitcoin sahibi, on yıllık kış uykusunun ardından Nisan ayında uyanmıştı. Balina, 1.701 BTC içeren varlıkların bir kısmını adresinden çekti. Lookonchain uzmanlarının belirttiği gibi 246 BTC aktarıldı.

Bitcoin balinası 2013 yılında 4.272 BTC aldı. 11 yıl önceki ortalama satın alma fiyatı 29,39 dolardı ve bu, o dönemde tüccara 125.541 dolara mal olmuştu.

Eski cüzdan sahipleri sıklıkla artan Bitcoin fiyatlarına karşı harekete geçiyor. Eski cüzdanların faaliyet göstermesinin daha iyi bir işaret olabileceği genel olarak kabul ediliyor, bu da sahibinin yakında paralarını satacağı anlamına geliyor. Bazı durumlarda, sahipleri BTC’yi başka adreslere taşır ve alım satımına devam eder.

10x Research’e göre kripto madencileri, arz ve talep arasındaki dengesizliği artırmak için Ocak 2024’te Bitcoin biriktirmeye başladı . BTC’nin fiyatı kısmen bundan dolayı keskin bir şekilde arttı ve Mart ayında tarihi maksimumunu 73.750 $ olarak güncelledi.

Yarıya indirildikten sonra şirketin dijital varlıkları, biriken paraları yavaş yavaş ortadan kaldıracak ve bu da kripto para biriminin fiyatını baskılayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ