Kripto Neden Düştü? Piyasada Son Durum

  • 16 Nisan 2024
  • 38 kez görüntülendi.
Kripto Neden Düştü? Piyasada Son Durum

Kripto – Bitcoin son 24 saat içinde %4,3 oranında düşüş gösterdi ve yatırımcılar son toparlanma hamlesinin ardından başabaş noktasında piyasadan çıkarken, daha geniş kripto pazarında yaygın bir çöküşe yol açtı.

Kripto para piyasası, birden fazla varlığın çift haneli kazançlar kaydettiği son toparlanmanın ardından keskin bir düşüşe tanık oluyor.

Ancak dünkü 66.867 dolarlık en yüksek seviyenin ardından BTC, bu tabandan toparlanmadan önce 61.000 dolar eşiğinin daha yüksek spektrumuna düşerek daha sonra bir çöküşe tanık oldu. Bu seviyenin üzerindeki baskıya rağmen Bitcoin, son 24 saatte %4’lük bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 63.250 dolardan işlem görüyordu.

Sonuç olarak, kripto pazarı geçtiğimiz gün değerlemede 79 milyar doların üzerinde kayıp yaşadı ve küresel kripto pazarının değeri şu anda 2.243 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu ani geri çekilmeden sorumlu olan temel faktörlerden biri, piyasa katılımcılarının toparlanmanın ardından başa baş noktasında piyasadan çıkmak için acele etmesi nedeniyle satışlardaki artıştır.

Özellikle, piyasadaki toplam hacim dün 121 milyar dolara yükseldi ve bu da ticaret faaliyetlerindeki büyümeyi temsil ediyor. Piyasanın gerilemesi sırasında ticaret hacmindeki artış, satışlarda artışa işaret ediyor. Hafif bir düşüşe rağmen hacim 100 milyar doların üzerinde kaldı ve şu anda 112,7 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin türev hacminin son 24 saatte %10,31 artarak haberin yayınlandığı an itibariyle 98,1 milyar dolara yükseldiğini ve uzun/kısa oranının 0,9573 seviyesinde bulunduğunu doğruluyor. Bu rakam, artan türev işlemlerinin ve baskın düşüş eğiliminin birleştiğini gösteriyor.

Borsalar aynı zamanda artan Bitcoin girişlerine de tanık oldu ve bu da satış baskısında bir artışa işaret ediyor. Dahası, yaklaşmakta olan İran-İsrail çatışması etrafındaki gerilim tam olarak azalmadı; İsrail’in İran’ın saldırısına misilleme yapmayı planladığını öne süren raporlar var.

Mevcut fiyat noktasında, Bitcoin’in kısa vadeli duyarlılıklarda düşüş eğiliminden yükseliş eğilimine doğru bir değişim kaydetmesi için 50 günlük EMA’nın 64.735 doların üzerine çıkması gerekiyor. Ancak varlık, Fibonacci 0,236 ile aynı hizada olan 64.200 dolarda sert bir dirençle karşılaşacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ