SON DAKİKA

Kripto Bizde

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

26 Mayıs 2023 - 15:16 'de eklendi ve 66 views kez görüntülendi.

Bu Köylere Taşınanlara Para Ödenecek. İşte O Köyler!

İtalya Calabria Bölgesi’nde nüfusu belli bir oranın altında olan köylere taşınanlara para verecek.
İtalya’nın Calabria bölgesi, nüfusu 2 binin altına düşen köylerini canlandırmak için yeni bir kampanya hazırlıyor. Bu doğrultuda, bölgedeki köylere taşınanlar, üç yılı kapsayacak şekilde 28 bin euroluk (yaklaşık 285 bin lira) bir ödeme alacak. Söz konusu teklif, denize yakın veya dağ yamacındaki köy ve kasabalar için geçerli olacak. Fakat, bu para karşılıksız olarak verilmeyecek. Yeni sakinler, sıfırdan bir işletme kuracak ya da yerleşilecek köydeki belirli profesyonellerin önceden var olan tekliflerini geliştirecek.

Bununla birlikte teklifte, başvuru sahiplerinin İtalya’da oturum almaları ve en fazla 40 yaşında olmaları şartıyla olacak. Başarılı adayların ise, sonuçlar açıklandıktan itibaren 90 gün içinde Calabria’ya taşınmaya hazır olmaları gerekiyor.

Teklifin özellikle girişimci gençleri ve çalışmaya hevesli Y kuşağını çekeceği umut ediliyor. Cambria bölgesel meclis üyesi olan Gianluca Gallo, yapılacak ödeme hakkında şu şekilde konuştu: ‘İki ile üç yıl için aylık bin euro (yaklaşık 10,1 bin lira) şeklinde ödenebilir. Alternatif olarak, ister bir pansiyon, restoran, bar, kırsal çiftlik veya mağaza olsun, yeni bir ticari faaliyetin başlatılmasını desteklemek için tek seferlik bir finansman sağlanabilir. Teknik ayrıntıları, fonların tam miktarını ve süresini ve ayrıca üç bine kadar sakini olan biraz daha büyük köyleri de plana dahil edip etmeyeceğimizi tartışıyoruz’ dedi.

Diğer taraftan, Calabria’daki köylerin yüzde 75’inden fazlasının (kabaca 320’si) şu anda beş binden az sakini bulunuyor. Bu da bazı toplulukların birkaç yıl içinde tamamen yok olabileceğine dair korkulara yol açıyor. Gallo, ‘Amaç yerel ekonomiyi canlandırmak ve küçük ölçekli topluluklara yeni bir soluk getirmek. İş talebinin arzı karşılamasını istiyoruz, bu yüzden köylerden belirli işçileri çekmek için ne tür profesyonellere ihtiyaç duyduklarını bize bildirmelerini istedik’ sözlerini kullandı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA