SON DAKİKA

Kripto Bizde

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

25 Mayıs 2023 - 10:43 'de eklendi ve 202 views kez görüntülendi.

BEKLENMEDİK İSİMLER İSTİFA ETTİ

Ümit Özdağ’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından Malatya’da Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegeli ve teşkilatı partilerinden istifa etti. Özdağ’ın kararının kendilerinin milliyetçilik anlayışına ters düştüğünü belirten Çekmegeli, “Bizler terör örgütünün HDP partisinin gizli ortak olduğu bir oluşumun içinde bulunamayız.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı. Özdağ’ın kararının ardından Zafer Partisi’nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

TEŞKİLATI İLE BİRLİKTE İSTİFA ETTİ
Malatya’da Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegeli ve teşkilatı partilerinden istifa etti. Çekmegeli, yazılı açıklamasında, parti teşkilatında bulunma nedenlerinin Türk milliyetçiliğinin kaybolmak üzere olan ruhunu yeniden ayağa kaldırmak olduğunu belirtti.

“HDP’NİN OLDUĞU OLUŞUMUN İÇİNDE OLAMAYIZ”
Fakat parti başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı CHP’ye destek açıklamasının kendilerinin milliyetçilik anlayışına ters düştüğünü belirten Çekmegeli, şunları kaydetti: “Bizler terör örgütünün HDP partisinin gizli ortak olduğu bir oluşumun içinde bulunamayız. Hatta ve hatta HDP, desteğini 6’lı masa koalisyonundan çekse bile CHP’nin HDP’nin ortağı olduğunu bildiğimiz için bu oluşuma karşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu sebeple genel başkanımızın açıklamalarına karşın en başta doğru kararı veren adayımız Sayın Sinan Oğan’ın kararının arkasında duracağımızı ve bu konuda kararlılığımızı belirtiriz. Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın CHP ortaklığı nedeniyle ilçe teşkilatı olarak istifa ediyoruz.”

İYİ Parti’de Ümit Özdağ krizi! Partisinden istifa etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci tur oylamasında Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini bildirdi. Kararın ardından İYİ Parti’de istifa haberleri gelmeye başladı.

Osmaniye’nin Cevdetiye Belediye Başkanı Mehmet Özer, partisine tepki olarak İYİ Parti’den istifa etti.

Özer’in istifasının gerekçesi daha önce İYİ Parti hakkında hakarete varan açıklamalarına rağmen Ümit Özdağ’ın masaya oturtulmasından kaynaklandığı öne sürüldü. Kaynak: sondakika com

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA