SON DAKİKA

Kripto Bizde

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

24 Mayıs 2023 - 15:28 'de eklendi ve 135 views kez görüntülendi.

Türkiye’nin Gururu Bayraktar Yeni güzel haberini duyurdu helal olsun

büyük başarılar kazandıkça sürekli önü kesilmeye çalışılan S’iha teknolojilerimizin yerlileştirilme oranları ise müthiş şekilde yükselmiş durumda Baykar tarafından üretilen TB2 Bayraktar S’ihalarının Azerbaycan tarafından K’arabağ’daki i’şgalci E’rmeni güçlerine karşı kullanılmasının ardından motor ve kamera sistemleri için Kanadalı şirketten a’mbargo gelmişti.

HALUK BAYRAKTAR’DAN AÇIKLAMA GELDİ Bu a’mbargo sonrasında Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’dan Kanada’ya cevap geldi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “Bugün %93 yerlilik ve hiçbir k’ritik parçada bağımlı olmaksızın dünyaya ihraç ettiğimiz en ileri teknoloji S’ihalara sahibiz. Şimdi hedef kalan %7…” dedi.

Kanada merkezli Bombardier Recreational Products şirketi, Dağlık K’arabağ’da Türk yapımı insansız hava araçlarında kendi motorlarının kullanıldığı iddialarının ardından “Motorları amaçları dışında kullanan ülkelere sevkiyatı askıya aldık” açıklaması yapmıştı.

BAYRAKTAR’DAN NET MESAJ

Kanadalı şirketin bu açıklamasının ardından, Türkiye’de İHA ve S’iha yapımındaki öncü rolüyle bilinen Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar’dan açıklama geldi.

“Sadece 10 yıl önce A’BD Senatosu P’redator S’ihayı parasıyla bile vermedi Bugün %93 yerlilik ve kritik hiçbir parçada dışa bağımlı olmaksızın dünyaya ihraç ettiğimiz en ileri teknoloji S’ihalara sahibiz Şimdi hedef kalan %7 Durmak yok dedi

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA