SON DAKİKA

Kripto Bizde

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

27 Ocak 2023 - 15:56 'de eklendi ve 443 views kez görüntülendi.

Rahmet Meleklerinin Girmediği 23 Ev..

1- Sıla-i rahmi terkeden,akrabalardan ilgi ve alakayı kesenin evi.(Tevbe:71,Buhari). 2- Anne ve babaya itaat etmeyenin evi.(Nisa:36, Lokman:14) 3- Yetim malı yiyenin evi.(Nisa:10, Buhari ve Müslim)4- İçinde faiz yenilen ev, faizle alınan ev.(Bakara:275-276, Buhari) 5- İçinde köpek bulunan ev. (Buhari ve Müslim, İbni Mace)6- ALLAHın zikredilmediğ meclisler, Peygambere (sav) salat ve selam getirilmeyen meclisler, nefsin üstün tutulduğu ve şeytanların bulundugu evler. ( Buhari, Müslim ve İ.Ahmed) 7- İçinde sahabeye, ölülere, dehre, rüzgara, horoza, hastalığa ve benzeri şeylere çok sövülen evler. ( Ebu Davud, İ.Ahmed, Buhari ve Müslim)8- İÇİNDE SURET, RESİM VE HEYKEL BULUNAN EVLER. ( Enbiya:52, Saffat:95-96, Buhari) 9- ALLAHı zikir dışında teğanni yapılan, eğlence ve müzi 10-İçinde çan olan ev. (Müslim, Ebu Davu ve Tirmizi) 11-İçinde bağıra çağıra, üstünü yırtarak ağıt yakan kadının sesinin yükseldiği ev.(Müslim)
12-İçinde içki içilen ve kumar oynanan ev. (Maide:90-92, Sahih-ul cami, Taberani) 13-İçinde ALLAHa ortak koşulan, nazar boncukları takılan ve büyü yapılan ev.(Nisa:48) 14-İçinde tavla oynanan ev. (Munafıkun:9, Müslım ve Ebu Davud)
15-Haram olan kıyafetlerin giyildiği ve haram olan eşyaların kullanıldığı ev, yani erkeklerin altın ve gümüş kullanmaları ve ev halkının altın ve gümüş kaplar kullandıklar ev. (Tirmizi,Müslim ve Taberani) 16-Lanetlenen kimselerin evleri. Örneğin: İçki içen, ALLAHın emirlerine karşı gelen, kocasını isteğini kabul etmeyen kadın, namazı terkeden kişilerin bulunduğu ev.(Taberani, İbni Mace)
17-İçinde kötü kokular bulunan ev . Örneğin: Soğan, sarmısak, pırasa ve benzeri bitkiler, sigara, nargile, bir kab içinde bekletilen küçük ve büyük abdestler gibi…(Müslim ve Tirmizi) 18-Cünüp olup gusül abdesti almayanların evi.(Ebu Davud, el-Bezzar, Taberani) 19-Sahibi safran (kadınlara ait bir koku çeşidi) sürünen ev. (Ebu Davud) 20-İsrafçı ve savurgan ev. (Nesei, Müslim) 21-Ev sahib ve sakinlerinin günah işlemekte ısrar ettikleri ev. (Nesei,İ.Ahmed)22-İçinde zina yapılan ev. (Buhari ve Müslim,Nesei) 23-İçinde büyük günah işlenen ev, büyük günah işliyen ev sahipleri

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA