SON DAKİKA

Kripto Bizde

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi kaç lira?

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi kaç lira?
Bu haber 25 Haziran 2022 - 17:53 'de eklendi ve 4.852 views kez görüntülendi.

Emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih araştırılıyor. Emekli bayram ikramiyesi ne kadar yatırılacak? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği o ayrıntılar…

 

 

Emekli maaş zammı ve emekli ikramiyesindeki son durum milyonlarca emekli tarafından yakından takip ediliyor ve son dakika açıklamaları araştırılıyor.

 

 

Emekli ikramiyesi 2018’den bugüne senede iki defa olacak şekilde, dini bayramlardan önce 1.000 lira olarak ödeniyor. Bu sene Ramazan Bayramı’nda milyonlarca emekliye 1.100 lira bayram ikramiyesi ödendi.

Peki Kurban Bayramı ikramiyesi kaç lira olacak? Emekli ikramiyeleri ne kadar yatırılacak? Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? İşte milyonlarca emeklinin araştırdığı o soruların yanıtları…

 

 

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiyelerindeki son durum merak ediliyor. Emekliler ‘Kurban Bayramı ikramiyesi kaç lira olacak?, Emekli ikramiyeleri ne kadar yatırılacak?’ sorularının yanıtlarını araştırıyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları dışında dul ve yetim maaşı alanlara da hisseleri oranında bayram ikramiyesi ödenecek. Asgari ücret zammı gündemde geniş yer tutarken, 4 Temmuz tarihinde açıklanacak olan enflasyon rakamları sonrasında emekli ve memur maaşlarına gelecek zam da belli olacak.

 

 

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ KAÇ LİRA? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli ikramiyesi geçtiğimiz seneden beri 1.100 lira olarak ödenmeye başladı. Son olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda milyonlarca emekli ikramiyelerini aldı.

Bu bayram için emekli ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceği merak edilirken, henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

 

 

Habertürk’te yer alan habere göre; dul aylığı alanlara ise 550 TL bayram ikramiyesi veriliyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlara ise 825 TL bayram ikramiyesi veriliyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 TL ikramiye ödemesi yapılıyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

9 Temmuz 2022 Kurban Bayramı’nın ilk günü. Bu sebeple geçtiğimiz yıl ödenen ikramiye tarihlerine göre, bu sene 1 Temmuz ile 8 Temmuz 2022 tarihleri arasında ikramiyelerin ödenmesi öngörülüyor. Şu anda emekli bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin resmi makamlardan net bir açıklama yapılmış değil.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

2018’de yatırılmaya başlanan emekli bayram ikramiyesi 3 dönemdir 1.000 TL olarak ödeniyordu. 2021’de ise 100 lira zam yapıldı ve emekli bayram ikramiyesi 1.100 liraya yükseldi.

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Ödemelerle ilgili net bilgilerin gelecek günlerde açıklanması bekleniyor.

YENİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Yeni emekli olan milyonlarca kişi Kurban Bayramı’nda yatırılacak olan ikramiyelerden faydalanıp faydalanamayacağını araştırıyor.

Yeni emekliler de Kurban Bayramı’nda yatırılacak olan 1.100 liralık ikramiyelerini alacak. Temmuz’un sonuna kadar emekli aylığı bağlanan vatandaşlar da yine Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecek.

 

 

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALIR?

Yaşlılık aylığı,

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı,

Gaziler,

Muharip gaziler,

Şehit yakınları,

Güvenlik korucuları,

Vazife malullüğü aylığı,

Malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile,

Şampiyon sporcular ve

Terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine emekli bayram ikramiyesi ödeniyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA