SON DAKİKA

Kripto Bizde

İspanya Merkez Bankası, Bit2Me’yi Ülkenin İlk Kripto Hizmetleri Sağlayıcısı Olmak İçin Lisans Verdi

İspanya Merkez Bankası, Bit2Me’yi Ülkenin İlk Kripto Hizmetleri Sağlayıcısı Olmak İçin Lisans Verdi
Bu haber 22 Şubat 2022 - 18:43 'de eklendi ve 315 views kez görüntülendi.

Borsa, İspanya merkezli bankalara platformlarında kripto ticareti için beyaz etiketli bir hizmet sağlayabilecek.

İspanya’nın önde gelen kripto borsası Bit2Me, İspanya Merkez Bankası’ndan “fiat para birimi için sanal para birimi değişimi ve dijital cüzdanların velayeti için ilk hizmet sağlayıcısı” olmak için onay aldı.

Bir şirket yetkilisi CoinDesk’e verdiği demeçte, Bit2Me’nin artık İspanyol merkezli bankalara platformlarında kripto ticaretine izin veren beyaz etiketli bir hizmet sağlayabileceğini ve şu anda “birkaç banka” ile görüşmelerde olduğunu da sözlerine ekledi.

Onayıyla İspanya Bankası, Bit2Me’ye göre şirketin “kredi kuruluşları için oluşturulan ticari ve mesleki saygınlık gerekliliklerine ve kara para aklamayı önleme yönetmeliklerine” uyduğunu kabul etti.

Ekim ayında İspanya Merkez Bankası, kurumlara ülkede kripto ile ilgili hizmetler sunmak için merkez bankasına nasıl kaydolacaklarına dair talimatlar yayınladı.

Şirket yaptığı açıklamada, merkezi İspanya’da bulunan Bit2Me’nin 100’den fazla ülkede kripto hizmetleri sunduğunu ve 2021’de 1,1 milyar Euro (1,25 milyar $) işlem hacmi kaydettiğini söyledi.

Bit2Me COO’su Andrei Manuel, Ocak ayında CoinDesk’e verdiği demeçte, Bit2me’nin 2021’deki ilk madeni para teklifiyle 20 milyon Euro’yu (22.7 milyon $) artırdığını ve 2022’nin ilk çeyreğinde Brezilya’da faaliyete geçmeyi planladığını söyledi. Şirket, Brezilyalı kullanıcıların fiat ile kripto alıp satmasına ve kriptodan kriptoya ticaret sağlamasına izin vermeyi planlıyor.

Temmuz ayında Bit2Me, eski Coinbase UK CEO’su Zeeshan Feroz’u stratejik danışman olarak işe aldı ve daha sonra Mastercard International’ın eski başkanı Baldomero Falcones’i kıdemli danışman olarak atadı.

AÇIKLAMA

Kripto para, dijital varlıklar ve paranın geleceği hakkında haber ve bilgilerde lider olan kriptobizde.com, en yüksek gazetecilik standartları için çabalayan ve katı bir dizi editoryal politikaya uyan bir medya kuruluşudur. kriptobizde, kripto para birimlerine ve blok zinciri girişimlerine yatırım yapan Digital Currency Group’un bağımsız bir yan kuruluşudur. Tazminatlarının bir parçası olarak, editör çalışanları da dahil olmak üzere bazı kriptobizde çalışanları, çok yıllık bir süre boyunca hak kazanan hisse senedi değerleme hakları şeklinde DCG öz sermayesine maruz kalabilir. kriptobizde gazetecilerinin DCG’de doğrudan hisse satın almalarına izin verilmez.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA