SON DAKİKA

Kripto Bizde

Eski Avukat, Yatırımcıları 5 Milyon Dolardan Dolandıran Bitcoin Dolandırıcılığını Suçluyor

Eski Avukat, Yatırımcıları 5 Milyon Dolardan Dolandıran Bitcoin Dolandırıcılığını Suçluyor
Bu haber 22 Şubat 2022 - 18:46 'de eklendi ve 887 views kez görüntülendi.

Philip Reichenthal ve işbirlikçileri, kurbanlarını bitcoin satın almaları için onlara milyonlarca dolar göndermeye ikna etti ve ardından parayı kendileri cebe indirdi.

Eski bir avukat, Cuma günü Manhattan federal mahkemesinde, bitcoin’e yatırım yaptıklarını düşünen yatırımcıları dolandırma planının bir parçası olarak tel dolandırıcılık yapmak için komplo kurmaktan suçlu bulundu.

Philip Reichenthal, ortak komplocu Randy Craig Levine ve birkaç ortakla birlikte, kurbanları kendilerine bitcoin satın almak için bir emanet acentesi olarak hareket edeceğini söyleyerek ona milyonlarca dolar göndermeye ikna etti. Ancak ne Reichenthal ne de ortakları yatırımcılara herhangi bir bitcoin sağlamadı veya paralarını iade etmedi.
Reichenthal, suçtan 14 Eylül 2020’de tutuklandı. Ekim 2019’da Florida mahkemesinde barodan atılan 78 yaşındaki Reichenthal, en fazla 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. 2005 yılından bu yana ABD makamlarından kaçan Levine aleyhindeki iade davası derdest durumda.

Suçlamalara göre, Reichenthal ve Levine iki dolandırıcılık planına giriştiler. İlkinde, 2018’de, Levine bir adamı tezgah üstü bir kripto komisyoncusundan Reichenthal’a 3 milyon doların üzerinde para transfer etmesi için ikna etti ve bitcoin alımını finanse etti ve bu hiç yapılmadı. İkincisinde, 2019’da Levine, Floridalı bir adamı, kendisinin de hiç satın almadığı bitcoin satın alması için Reichenthal’a 2 milyon dolardan fazla para göndermeye ikna etti.

Davanın savcısı ABD Başsavcısı Damian Williams, “Lisanslı bir avukat ve emanet acentesi olarak Philip Reichenthal, yatırımcıların parasını güvende tutmakla görevlendirildi. Ancak bugün itiraf ettiği gibi, milyonlarca dolarlık yatırımcı parasını çalarak bu güvene ihanet etti.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA